Όσο περνάνε οι μέρες καταλαβαίνουμε οτι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έμμεσα οι άμεσα συνδέονται με την λειτουργία των τραίνων και το ατύχημα στα Τέμπη, δεν έκαναν την δουλειά τους σύμφωνα με τους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα. Εάν τα τηρούσαν το ατύχημα δεν θα είχε συμβεί.


Έβαλαν σταθμάρχη άπειρο με καταγεγραμμένα λάθη, με πιστοποίηση ενός μήνα, οι συνάδελφοι του την κοπάνησαν μια ώρα πριν λήξει το ωράριο τους και τον άφησαν μόνο του για “να μην τον φυλάνε”, ο μηχανοδηγός δεν ανακοίνωσε μέσω της ασύρματης επικοινωνίας που ακούνε όλοι, ως όφειλε να κάνει επειδή βρισκόταν σε ανάποδη κατεύθυνση, τα φανάρια στον ΟΣΕ όταν είναι κόκκινα, τα stop, ισχύουν κατά περίπτωση Ο κατάλογος με την παραβίαση των πρωτοκόλλων δεν έχει τέλος. Τα σωματεία διατείνονται ότι φταίει η έλλειψη προσωπικού. Μα το ατύχημα δεν συνέβη λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά επειδή δυο από τους τρεις εργαζόμενους στην συγκεκριμένη βάρδια, στην συγκεκριμένη θέση την είχαν κοπανίσει. Δεν συνέβη ούτε λόγω έλλειψης ηλεκτρονικής παρακολούθησης.


Χιλιάδες τραίνα κυκλοφορούν στην υφήλιο χωρίς τηλεπαρακολούθηση και δεν τρακάρουν. Συνέβη λόγω της σήψης στον Δημόσιο Τομέα. Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, εάν θέλει, κάνει οτι θέλει. Πληρώνεται κανονικά και δεν υπάρχει τιμωρία. Η ευθύνη γι’ αυτό καθαυτό το ατύχημα, είναι μόνο πολιτική για τον Καραμανλή. Παραιτήθηκε. Πρωτοφανές γεγονός στα Ελληνικά χρονικά.


Πότε ξανάγινε αυτό? Στο Σάμινα; Στα Ίμια; Στην Marfin; Η ευθύνη βαρύνει τον μέσο Έλληνα που γουστάρει το βόλεμα στο Δημόσιο, την κοπάνα, την έλλειψη ευθυνών, την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, το καβάλησα σε μηχανάκια χωρίς κράνος, το παράνομο παρκάρισμα, την εγγραφή των παιδιών του σε ΑΕΙ ενώ δεν ξέρουν ούτε την προπαίδεια, το «κανόνι» στα δάνεια του, και γενικά οτιδήποτε τον εξυπηρετεί ατομικά, έστω και αν είναι παράνομο ή παράτυπο. Γιατί αρνείται να σκεφτεί ότι αυτά τα κατορθώματα θα τα πληρώσουν τα παιδιά του και τα εγγόνια του.


Και βεβαίως η ευθύνη βαρύνει τον ΠΘ που άφησε ήσυχο τον Δημόσιο τομέα. Πολλά μας έταξε προεκλογικά, αλλά καταλήξαμε με τα Πανεπιστήμια ανεξέλεγκτα, το Δημόσιο στο απυρόβλητο (αξιολόγηση: το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;), τον Θεοδωρικάκο ( για να ακυρώσει την προστασία των ΑΕΙ) αντί του Χρυσοχοΐδη και άλλα πολλά.


Όσο για τον ΟΣΕ, όπως τον παρέλαβε ο ΠΘ έτσι τον άφησε. Καμία τομή καμία ρήξη που θα τον έφερνε σε αντίθεση με την αριστερά δεν έκανε. Όταν βγήκε ήταν καβάλα στο κύμα.


Μπορεί να ξαναβγεί αλλά για λάθος λόγο. Επειδή θυμόμαστε την λαίλαπα ΣΡΖ.